انواع خرما در ایران به همراه مشخصات آنها
شاید اگر از شما نام خرماهای ایرانی پرسیده شود، به زحمت بتوانید بیش از 5 نوع آنرا نام ببرید. بنابراین جالب است دانید، تقریباً در حدود 18 نوع مختلف در ایران تولید می گردد.
شاید اگر از شما نام خرماهای ایرانی پرسیده شود، به زحمت بتوانید بیش از 5 نوع آنرا نام ببرید. بنابراین جالب است دانید، تقریباً در حدود 18 نوع مختلف در ایران تولید می گردد.
ای لولو خرمایی با شکل خاص و شبیه آلوچه، با طعم و مزه فوق العاده خود توانسته در چند سال اخیر مشتریان خارجی و داخلی زیادی به خود جذب کند. خرمای آلویی دارای شرایط نگهداری به مراتب راحتتری نسبت به دیگر ارقام خرما میباشد. طعم و مزه خرمای آلویی تا حدود زیادی به پیارم شباهت دارد ولی از لحاظ قیمتی بسیار مناسب تر و اقتصادی تر است. خرمای آلویی به رنگ قهوه ای تیره و گرد، با گوشت میوه فراوان با هسته نسبتا ریز و از انواع مرغوب خرما میباشد.
خرما ربی از خرماهای گوشتی و نسبتا بزرگ محسوب میشود. مرغوب ترین نوع این خرما در زابل و ایرانشهر تولید میشود. رنگ این خرما در مرحله رسیدگی رطب، به سبزی می گراید. این خرما عموما، از خرماهای نیمه خشک محسوب میشود. هسته خرما نسبت به گوشت آن کوچک است. به دلیل چسبندگی پوسته به هسته، و بافت مناسبی که دارد؛ راحت قابلیت شستشو و نگهداری دارد. در زمان رسیدگی، این خرما به رنگ مشکی کامل میرسد. و گاها به قهوه ای تیره هم متمایل است.
خرمای برحی یا برهی به گفته بسیار از مردم بخصوص مردم خوزستان خوشمزه ترین خرما در بین سایر خرماها است. خرمای برحی در اصل زاده شده و اصیل کشور عراق است. البته در خوزستان خودمان نیز به شکل فراوانی کشت و برداشت می شود. خرما برحی به دلیل اینکه دیر رس است و نسبت به رطوبت مقاومت خوبی دارد شهرت زیادی را هم توانسته کسب کند. خرما برهی از خرماهای بسیار مهم و از نظر اقتصادی و تجاری، به ویژه در استان خوزستان و البته برای کشور ایران، بسیار ارزشمند است. هر چند این خرما عمدتا در عراق کشت می شده، اما امروزه در استان خوزستان دارای طیف وسیعی از نخلستان های این خرما وجود دارد. به غیر از خود خوزستان، در شهرهای قصر شیرین، سومار، بندر لنگه و دهلران و تا حدود زیادی هم در برازجان، خرما برهی هر ساله برداشت می شود. خرما برحی زرد رنگ و متمایل به قهوه ای است. این خرما در زمان خارک بیشتر به زرد می گراید و در زمان رطب شدن به سمت کهربایی و نهایتا در زمان رسیدن کامل به قهوه ای روشن می خورد. خرما برحی بیضی شکل، بافت آن نرم است و از خانواده خرماهای تر و مرطوب محسوب می شود. حسن خرما برهی این است که هم در مرحله خارک، هم رطب و هم در زمان رسیدن خرما می توان به خوبی از آن استفاده کرد.