بسته بندی و صادرات خرما کلوته (Kalote dates)
خرما کلوته یا خرما کلیته، جزء خرماهای مرطوب یا نیمه مرطوب ایران محسوب میشود و شیره نسبتا متوسطی دارد. خرما کلیته گوشتی نرم دارد و به راحتی در دهان جویده میشود. این میوه در ابتدا به رنگ قرمز میباشد و از لحاظ شکل شباهت زیادی به خرمای مضافتی دارد. همچنین دارای کیفیتی مناسب، و از ارقام مهم تجاری، مخصوصا صادرات خرمای کلوته در ایران میباشد.
برداشت خرمای کلوته در ابتدای شهریور آغاز میشود. در واقع از اوایل شهریور تا اواخر شهریورماه را زمان برداشت و یا رسیدن این خرما میدانند. در شهرهای جنوبی ایران نیز خرما کلیته به خوبی برداشت میشود. تعداد زیادی از زمین های زیر کشت این شهرها نیز از خرما کلوته هستند. به غیر از جیرفت، خرمای منطقه عنبر آباد نیز کیفیت مناسبی دارد و از خرماهای کلیته درجه یک محسوب میشود.
نخل این خرما از گونه نخل های بلند است و در استان کرمان و بخصوص منطقه جیرفت نخلستان های آن زیاد هستند. از زمان کاشت تا زمان بار دهی چیزی حدود ۷ تا ۱۰ سال نیاز به زمان دارد. خوشبختانه محصول این مناطق به قدری با کیفیت است که توانسته به خوبی در بین مردم داخلی و خارجی خود را معرفی و از پر فروش ترین گونه های خرمای ایران به حساب بیاید.
امروزه خرما کلیته در بسیاری از شهرهای ایران در بسته بندی های متفاوت فروخته می شود و در کشورهای حوزه خلیج فارس و برخی از کشورهای اروپایی و امریکایی نیز مشتریان این خرما حساب میشوند.
خرما کلیته را بصورت های مختلفی مصرف میکنند که بعد از شستشوی آن، برای مصرف به عنوان میان وعده، پیش غذا و یا با جدا کردن هسته آن و آماده کردن خرما به شکل های مختلف مانند:
- خرما بریده بریده شده
- قطعه قطعه شده
- خرما خمیر شده
ویژگی های خرما کلوته
جالب است بدانید که این خرما در شهرهای جنوبی ایران نیز کاهش می شود و در بسیاری از مناطق محلی که محل رشد این خرما می باشد آن را با نام های دیگر هم مانند خرما یک کلیته و یا کریته استفاده میکنند که اگر این نام ها را شنیدید باید بدانید که همان نام های دیگر خرمای کلوته می باشد.
در مورد ویژگی های نخل این خرما نیز جالب است بدانید که نخل خرمای کلوته جزو نقش های بسیار بلند می باشد و در منطقه جیرفت کرمان نیز نخلستانهای زیادی تحت کشت خرمای کلوته می باشند که از ارتفاع بلندی برخوردار هستند همچنین این خرما به دلیل مزه جالب توانسته به راحتی در بین مردم جای خود را باز کند و به عنوان یک خرمایی خوشمزه فروش مناسبی را داشته باشد.
خرمای کلوته در دسته بندی خرماها در بین خرما های خشک و مرطوب قرار می گیرد پس جزو دسته خرماهای نیمه مرطوب می باشد و همچنین شیره موجود در ساختار ذاتی این خرما متوسط می باشد و نه شیره زیادی دارد و نه بدون شیره است.
اندازه این خرما بین ۲ تا ۴ سانتیمتر بسته به نوع خرمای کلوته متغیر است اما به صورت کلی رطوبت بین ۱۳ درصد تا ۲۳ درصد متغیر میباشد که این مورد هم در واقع به نوع و جنس خرمای کلوته مرتبط می باشد چراکه این خرما در کیفیت های مختلف وجود دارد و جالب است بدانید که همه خرما های موجود در بازار کیفیت های مختلفی را دارند که باعث می شود قیمت های مختلفی را داشته باشند.
اوج فروش این خرما در کشور در ماه مبارک رمضان می باشد و به دلیل تقاضای زیاد در این ماه قیمت فروش این خرما در ماه مبارک به بالاترین حد ممکن می رسد اما در بقیه فصول سال قیمت پایین تر و ارزان تری دارد که این نکته نیز قابل توجه است.
امروزه با توسعه یافتن جوامع و درگیری مردم بر مشکلات زندگی و همچنین افزایش ساعات کاری در طول روز بسیاری ممکن است از میان وعده های مناسبی استفاده نکند اما جالب است بدانید خرمای کلوته یک میان وعده بسیار مناسب برای جذب انرژی و همینطور توان کافی برای ادامه طول روز می باشد چرا که این خرما گوشت بسیاری دارد و همچنین مواد معدنی و آلی بسیاری را در وجود خود نهفته است که باعث میشود فرد مصرف کننده انرژی و مواد زیادی دریافت کند.خواص خرما کلوته
خرما کلیته دارای مواد معدنی و آهن فراوان و ویتامین های گروه B ، C و A می باشد که نه تنها برای سلامت پوست و مو مناسب است بلکه برای افرادی که دارای ضعف جسمانی هستند و یا دچار بیماری هایی مانند کم خونی، زخم های داخلی و یا مشکلات گوارشی هستند نیز بسیار مفید است. مصرف روزانه حداقل ۳ تا ۵ عدد از خرما کلیته می تواند انرزی زیادی برای شما به همراه داشته باشد.
نظر بدهید